ПредишенСледващото

Този уикенд в рамките на проекта "да се хранят там?!" Уредих един ден на австрийска кухня. Изненадващо е, че интернет е много малко информация и автентични рецепти австрийска кухня. Австрийска кухня често се приравни към Виена, австрийската кухня в по-широко понятие и варира в зависимост от регионите на Австрия. Смята се, че в кухнята век Виена на XV е най-добрият в Европа. Виенски шницел, щрудел, кнедли, бисквити, известни по целия свят.

Днес ние имаме в менюто:
Kayzershmarn
Fritatensuppe
кифлички Semmel
Bakhendl с картофи
Krapf с кайсиев конфитюр
Сахер

Австрийци наричат ​​себе си своята кухня Gut burgerliche Kuche (буквално - "кухненски добри граждани"). По това време той подчерта, че диетата на селянин е много различен от таблицата по-заможни граждани.
И първото ястие в менюто: kayzershmarn, което се превежда като "Кайзер омлет", въпреки че е по-близки, отколкото омлет, а в сладки палачинки на въздуха. Според легендата kaiserschmarrn е любимо ястие на австрийската император Франц Йосиф I. Друга легенда разказва, че императорът е много любители palachinke (сладки палачинки), и ако те излязоха прекалено дебел или препълнен по време на готвене, готвач на съда, подадена от негови служители под формата на kaiserschmarrn, тъй като те Това не беше подходящ за император на масата.

Австрийска кухня, хранителни рецепти - Естер slezinger

Рецепта класически kaiserschmarrn. съставки. 4 яйца, 140 г брашно, 200 мл. мляко, 1 портокал, лимон 1, 3 супени лъжици стафиди, 2 супени лъжици сметана, 2 супени лъжици масло, 1 супена лъжица пудра захар, 1 супена лъжица захар, щипка сол, конфитюр да се хранят. Как да се готви. с отстранен лимон и оранжев оттенък, изстискайте сока. Сокът напоена стафиди в продължение на няколко часа. Протеините се отделят от жълтъци. Смесете яйчен жълтък със сол, захар и мляко. Добавете брашното и разбъркайте до гладка хомогенна тесто. Добавете сметана. Протеини камшик, докато силни пикове и внимателно се смесва с тестото. В тиган загрейте маслото, че тя започва да се пени. Изсипете дебелина тесто около 1 см, поставени на стафиди тесто и кори. Запържва до златисто кафяво долната страна. След това внимателно обърнете kaiserschmarrn от другата страна, разделена на парчета с две вилици. Запържете парчетата в продължение на 30 секунди. разбъркване. Прехвърля се в плоча поръсени с пудра захар и служи с ябълково пюре, конфитюр или пресни плодове.

Супи в Австрия, уважавани и обичани. Подгответе ги за обяд на задължителна основа. Това е главно крем супи или супа бульон, обикновено говеждо месо. Най-популярната и типичен австрийски супа бульон е grisnokerlsuppe (бульон с лепкава от грис) и frittatensuppe (бульон с нарязани палачинки). Направих втората опция.

Австрийска кухня, хранителни рецепти - Естер slezinger

Австрийската рецепта frittatensuppe. готвач палачинки (аз го направих на кисело мляко яйчен крем палачинки), да ги търкалят в една тръба, нарязани, сложи в купа и се изсипва горещите части на говеждо месо (имах пиле) бульон, поръсва се с пресни подправки и сервирайте.

Австрийци обичам да ям, но по време на път, работната седмица за кулинарни изкушения не разполагат, така че втори дом австрийци са кафенета и кафенета, където има безброй. На сутринта всички кафенета и сладкиши, пълни с австрийци набързо закусвам, но предпочитат само най-вкусните и свежи. За закуска хлебчета изпечени традиционната semmel (zemmel) - кръгла, бяла, нежна, ароматно, с горещ въздух вътре и извън кора. Пече строго преди сервиране. Без тези роли не минава един ден на средния австриец. Те се хранят не само за закуска, но също така и по време на почивките, при Lantz и снек - наденица и кисели краставици.

Австрийска кухня, хранителни рецепти - Естер slezinger

След супа трябва hauptspeise - основна антена. Тя обикновено е горещо, и лека закуска. Обяд трябва да бъде богат и плътен. Тя може да бъде като традиционен виенски шницел (телешко месо задължително се и бъдете сигурни, месото трябва да е на австрийския произход), с картофена салата или просто варени картофи, пържени в масло след това. Той може да бъде рагу еленово месо с червено зеле и semmelknodl (кнедли ролки) или bakhendl (пилешки виенски) - дисекция на пържено пиле, панирано с karofelem и магданоз. Bakhendel някога смятани аристокрацията на това ястие. Истината е, че времето беше прикрепен към съда, както и пържени шкембе, но крилата обратно никога не са били използвани.

Австрийска кухня, хранителни рецепти - Естер slezinger

Рецепта пилешки виенски (bakhendel). съставки. пиле - 1 бр; Лимон - 1 бр; брашно - 8 чл. л; яйце - 3 бр; галета; масло - 200 г; черен пипер; сол. Как да се готви. Вземаме цялата подготвени пиле, го търка със сол, черен пипер и малко пресен лимонов сок. Ние даваме толкова малко да престои около 20 минути Нарежете трупа на четири части, разделяне по крилата. Получени порционни парчета, потопени в брашно, след това в разбитото яйце и след това в галета. Запържете пилешките парчета в голяма част от разтопеното масло. Желателно е, че това е дълбоко СРЮ, но може просто в тиган, покрит с капак. Пилешки дреболии също могат да бъдат пържени в галета и служат. Bakhendl доставени, да служи на магданоз, резен лимон и зелени листа зелена салата или картофена салата.

Виена е известен със своите кафе, сладкиши и десерти. Има голямо разнообразие на рула, бисквити, кексове, кифли и сладкиши. По-рано в Австрия дори булката избра способността й да се готви вкусно щрудел. Популярни десерти gugelkupf - торта във формата с дупка вътре. Сега коледни сладки. Vanillekipferl - австрийска класическа - бисквитки, изработени от бадеми и пудра захар. На Бъдни вечер, австрийците и изпечен хляб от крушите, които символизира обединението на род и семейство. Подгответе тук и различни ястия от тесто с пълнеж под името Krapf. Най-гледани - Krapf с кайсиев конфитюр. Krapfen MIT marillen мармалад

Австрийска кухня, хранителни рецепти - Естер slezinger

Рецепта класически австрийски krapfenov с кайсиев конфитюр. съставки. 500 г брашно, 250 мл. мляко, 25 г прясна мая 50 г захар, 1 яйце, 4 бр. яйчен жълтък, 120 г масло, сол, лимонова кора, ванилия, фъстъчено (или слънчоглед) масло за пържене, доставка пудра захар, кайсия конфитюр за пълнене. Как да се готви. масло предварително от хладилника, така че тя да стане мека. Леко затопля мляко (половин чаша) за разтваряне на дрождите с една чаена лъжичка захар. Отделете 15 минути. Отделно в купа, смесете останалата мляко, яйца (1 цяло яйце жълтък и 4) и захар. Разбърква се с вилица или бъркалка. Брашното се пресява в купа. Добавете сол, ванилия и настърган жар на един лимон. Разбъркайте, добавете постепенно млякото с маята. Трябва да се добави яйчен смес. Двете стъпки за въвеждане на омекотена масло. Замесете меко тесто, за да се измести в купа, покрита с фолио и поставете на топло място за около 2 часа. След този период, за да получите на тестото от купата, сложи го върху набрашнена повърхност и pripylennuyu ставам дебелината слой от 3-4 мм. Използване на форми (или чаши) за намаляване на срезове на тестото с диаметър около 6 cm. Делят една част кръгове на тесто за печене, поставените хартия за печене. На върха на една стотинка да се сложи сладко от кайсии. Други кръгове намазване на ръба на яйчен белтък половини и ги покриват с плънка. Как да се запечата в краищата, покрийте с кърпа и оставете ролки за около 1 час. дълбок тиган топлина на достатъчно фъстъчено масло и Скара Krapf от двете страни до златисто кафяво. Завършен Krapf да се разпространява върху хартиена кърпа, която абсорбира излишните мазнини. След това се поръсва с пудра захар и служи.

В края на седмицата цялата Австрия вече са в ход, в търсене на чудесна храна и приключения. Австрийци като нищо по-добро да се направи, за да карам на 100 км до сладкарницата в планините, защото "само там, за да се пекат недвижими Krapf." Кайсии в Австрия, наречени Marille и ги правят почти всичко. Например, на тортата Захер, кръстен на своя създател, Сладкиши Франц Захер, който придоби популярност далеч извън границите на Австрия. Gentle бисквитена торта с шоколад shortcakes, конфитюр кайсия и шоколадова глазура да опитате почти всеки keaf и ресторант.

Австрийска кухня, хранителни рецепти - Естер slezinger

Среща по обяд австрийци каже "Mahlzeit!" ( "Maltsayt", нещо като "време trapeznichat")

Не забравяйте да го споделите в социалните мрежи:

Свързани статии

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!