ФРЕНСКА КУХНЯ


           ЧЕТИРИ СЪВЪРШЕНИ ЖЕНИ СЪЗДАДОХА ЕДНА СЪВЪРШЕНА ВЕЧЕРЯ!!!

Нали знаете легендата за французойките, че са олицетворение на чар и привлекателност. Те са непринудени, решителни, приветливи и разбира се – кокетни! Не ви ли се струва момчета, че това сме ние - вашите жени???

Франция! Като изречеш тази държава, не ви ли идва веднага на ум думата „шик”?

Шик? Или може би шампанско? Или ястията сготвени в касерола?Или сиренето Камембер? Затова момчета, се отдадохме на Франция - известна с уникалната си по рода национална кухня. Успяхме заедно да сътворим един апетитен и вълнуващ тур из Франция. Едно пътешествие от Париж до Прованс.

И тъй като за французите, вечеря по-кратка от три часа е само похапване, ние спазихме стриктно този ритуал и останахме повече от пет. Първо защото се чувствахме великолепно и второ да не се изложим пред чужденците.

„Джон Бакстър казва, че френската кухня гъделичка душата, съблазнява сетивата и неусетно разширява интелекта – съгласна съм с него. В книгата си той разказава как са застрашени да бъдат изличени от лицето на земята стари фермерски методи, традиционни съставки, рецепти и техники от френското класическо готвене и хранене. Затова той тръгва на лов, за да ги издири, за да ни разкаже за тях, и да ги увековичи е една СЪВЪРШЕНА ВЕЧЕРЯ“.

Такава беше и нашата, вече отминала вечер – съвършена!!! А ние бяхме ей тъй по френски – шикозни....... в черно и бяло.

А когато Ники прочете книгата ще ни разкаже и отведе на още един кулинарен тур, защото това което цитирах беше написано на корицата.

Събудих се сутринта, направих си кафе и като седнах на компютъра за да отразя вечерта, се замислих как всяка една наша среща за мен се превръща в приключение!


НАШИТЕ РЕЦЕПТИ:

Коментари