Сарми за мераклии
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 3 Любима на 292 готвача |
Снимката е добавена от kremma
Необходими продукти
- • 15 бр. листа от кисело зеле
- • 200 г ориз
- • 100 г бекон
- • 100 г пресни гъби
- • 250 г кайма
- • 1 глава лук
- • сол, черен пипер
- • червен пипер, дафинов лист
- • 700 мл пилешки бульон
- • 1 с.л. соев сос
Начин на приготвяне
Ситно нарязания лук се запържва, прибавят се бекона, нарязан на кубчета, след него каймата, ориза и накрая се добавят едро нарязаните гъби, подправките и соевия сос. Налива се 200-300 мл от бульона и се оставя да покъкри 5-6 минути да поеме течността. Сармите се навиват и се заливат с останалия бульон. Запичат се до готовност на ориза. Поднасят се само с кисело мляко, смесено с копър.
Рецептата е добавена от vacekal на 22 Ноември 2009 г.
Рецептата е победител в конкурс Рецепта на месец Ноември '09 [Ястия и супи] |
Още рецепти за:
Нова Година ⋅ Топ 100 рецепти 2009 ⋅ Ястия с мляно месо (кайма) ⋅ Зелеви сарми с кайма ⋅ Ястия с ориз ⋅ Ястия с кисело зеле
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 11 sweet666 [Изпробвал рецептата] | Страхотни, направо си облизахме пръстите [Изпробвана] | 13 Дек 2016 |
# 10 kremma [Изпробвал рецептата] | И тази Коледа ще хапваме от тази вкусотия Весела Коледа! Бъдете здрави! | 25 Дек 2015 |
снимки от kremma [Изпробвал рецептата] |
26 Дек 2014 | |
# 9 mamcheto61 | rossenfix много се извинявам-но не всеки използва готови бульони за да правите такъв остър коментар -аз например си го правя от домашни кокошки и пилета..когато варя пилешко или кокошка винаги слагам повече вода и като ми остане бульон си го наливам в бутилки и съхранявам във фризера, също така си събирам кокалите когато обезкостявам филетата и също така си ги варя за бульон..а дали сърмите са истински или не това е въпрос на личен вкус-като не ви харесва рецептата просто я подминете но не вменявайте на другите вашето негативно мнение..просто не е коректно-сайта е за това да се публикуват рецепти които да са разнообразни. а кой какви продукти ще използва за дадено ястие си е вече негов избор..на мен рецептата ми харесва и непременно ще я изпробвам.. | 15 Ное 2014 |
# 8 xevi | rossenfix, не съм съвсем съгласна с теб - първо, в тази рецепта не е казано, че трябва да е бульон от кубче - може да се използва и истински пилешки бульон, ако такъв на прах те притеснява. Второ, не във всички универсални подправки се използва глутамат, просто са концертирани миксове подправки. | 15 Ное 2014 |
# 7 rossenfix | Само се разваля вкусът на истинските сърми, за първи път чувам да се слага пилешки бульон! Нека да започнем да обръщаме внимание на готвенето с по малко използване на химия. Натриеви глутамат е основната съставка в универсалните подправки, поинтересувайте се какво представлява това. | 15 Ное 2014 |
# 6 kremma [Изпробвал рецептата] | Благодаря на vaceka за тази рецепта! Станаха супер
[Изпробвана] | 16 Дек 2012 |
# 5 kma [Изпробвал рецептата] | Моя син ги обожава точно по тази рецепта. [Изпробвана] | 3 Дек 2010 |
# 4 denirachi | много обичам сарми ще ги пробвам | 28 Ное 2009 |
# 3 vacekal [Автор на рецептата] | оххххххххх аз колко обичам люто, но заради мъжа ми в нищо не слагам, а имам за тая зима около 40 бурканчета люти чушки и отделно си ям (: | 24 Ное 2009 |
# 2 6207271872 | Да, хубава рецепта. Подобни ги правя и аз, но вместо бульон от пиле прибавям "Вегета", както в сместта за сърмите, така и във водата където ще се варят. По средата на варенето прибавям и опечени 2-3 червени люти чушлета за аромат. Но ще опитам и с бульон от пиле. Наистина е много вкусна рецепта. | 24 Ное 2009 |
снимки от vacekal [Автор на рецептата] |
23 Ное 2009 | |
# 1 steffanell | Е нещо по различно от традиционните сърми, много интересно. | 22 Ное 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.