Английската Новогодишна трапеза |
||
В Англия на Коледа се сервира традиционният сливов пудинг, който се поднася фламбиран, както и пълнена пуйка със сос от френско грозде. В Шотландия, Ирландия и Уелс на Коледа се поднася печена гъска или прасенце.
Коледен пудинг Приготвяне: Съставките се смесват и сместа се оставя да престои една нощ. Плодовете абсорбират бирата и рома. В зависимост от това колко голям ще е пудингът, сместа може да се сипе в голям съд или в два по-малки. После пудингът стои на водна баня два часа. Трябва да се проверява нивото на водата под него – да не е по-малко от една трета. След това, пудингът се завива в прозрачно фолио и се съхранява до Коледа. Тогава се изважда, и отново стои на пара два часа. Изважда от формата и се обръща върху чиния за сервиране. |
||