Сарми за мераклии
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 10
Сложност: Средна
Изпробвана: 3 изпробвана
Любима на 292 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от kremma
Снимка 321
Необходими продукти
  • • 15 бр. листа от кисело зеле
  • • 200 г ориз
  • • 100 г бекон
  • • 100 г пресни гъби
  • • 250 г кайма
  • • 1 глава лук
  • • сол, черен пипер
  • • червен пипер, дафинов лист
  • • 700 мл пилешки бульон
  • • 1 с.л. соев сос
Начин на приготвяне
Ситно нарязания лук се запържва, прибавят се бекона, нарязан на кубчета, след него каймата, ориза и накрая се добавят едро нарязаните гъби, подправките и соевия сос. Налива се 200-300 мл от бульона и се оставя да покъкри 5-6 минути да поеме течността. Сармите се навиват и се заливат с останалия бульон. Запичат се до готовност на ориза. Поднасят се само с кисело мляко, смесено с копър.

Рецептата е добавена от vacekal на 22 Ноември 2009 г.
Победител в конкурсРецептата е победител в конкурс Рецепта на месец Ноември '09 [Ястия и супи]
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 11
sweet666
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Страхотни, направо си облизахме пръстите :)
[Изпробвана]
13 Дек 2016
# 10
kremma
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
И тази Коледа ще хапваме от тази вкусотия :) Весела Коледа! Бъдете здрави!25 Дек 2015
снимки от
kremma
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 3 26 Дек 2014
# 9
mamcheto61
магьосник в кухнята
rossenfix много се извинявам-но не всеки използва готови бульони за да правите такъв остър коментар -аз например си го правя от домашни кокошки и пилета..когато варя пилешко или кокошка винаги слагам повече вода и като ми остане бульон си го наливам в бутилки и съхранявам във фризера, също така си събирам кокалите когато обезкостявам филетата и също така си ги варя за бульон..а дали сърмите са истински или не това е въпрос на личен вкус-като не ви харесва рецептата просто я подминете но не вменявайте на другите вашето негативно мнение..просто не е коректно-сайта е за това да се публикуват рецепти които да са разнообразни. а кой какви продукти ще използва за дадено ястие си е вече негов избор..на мен рецептата ми харесва и непременно ще я изпробвам..15 Ное 2014
# 8
xevi
шеф на кухнята
rossenfix, не съм съвсем съгласна с теб - първо, в тази рецепта не е казано, че трябва да е бульон от кубче - може да се използва и истински пилешки бульон, ако такъв на прах те притеснява. Второ, не във всички универсални подправки се използва глутамат, просто са концертирани миксове подправки.15 Ное 2014
# 7
rossenfix
началник печка
Само се разваля вкусът на истинските сърми, за първи път чувам да се слага пилешки бульон! Нека да започнем да обръщаме внимание на готвенето с по малко използване на химия. Натриеви глутамат е основната съставка в универсалните подправки, поинтересувайте се какво представлява това.15 Ное 2014
# 6
kremma
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Благодаря на vaceka за тази рецепта! Станаха супер :)
[Изпробвана]
16 Дек 2012
# 5
kma
ентусиаст с миксер
[Изпробвал рецептата]
Моя син ги обожава точно по тази рецепта.
[Изпробвана]
3 Дек 2010
# 4
denirachi
виртуоз с тиган
много обичам сарми ще ги пробвам28 Ное 2009
# 3
vacekal
виртуоз с тиган
[Автор на рецептата]
оххххххххх аз колко обичам люто, но заради мъжа ми в нищо не слагам, а имам за тая зима около 40 бурканчета люти чушки и отделно си ям (:24 Ное 2009
# 2
6207271872
началник печка
Да, хубава рецепта. Подобни ги правя и аз, но вместо бульон от пиле прибавям "Вегета", както в сместта за сърмите, така и във водата където ще се варят. По средата на варенето прибавям и опечени 2-3 червени люти чушлета за аромат. Но ще опитам и с бульон от пиле. Наистина е много вкусна рецепта.24 Ное 2009
снимки от
vacekal
виртуоз с тиган
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2 23 Ное 2009
# 1
steffanell
магьосник в кухнята
Е нещо по различно от традиционните сърми, много интересно.22 Ное 2009

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.